Местните физически лица могат да декларират в годишната данъчна декларация 

...
Местните физически лица могат да декларират в годишната данъчна декларация 
Коментари Харесай

Безкрайно важно за осигуровките в България!

Местните физически лица могат да заявяват в годишната данъчна декларация  добитите през годината приходи, полученото имущество по завещание, завет и подаяние, както и полученото имущество с възобновено право на благосъстоятелност по реда на нормативен акт.

Данъчните си заявления за приходи, добити през 2017 година, самоосигуряващите се ще подават единствено по електронен път.

Данъчно задължените физически лица, подали декларация по електронен път, няма да употребяват отстъпка от 5% върху налога за довнасяне по реда на член 53, алинея 6 от закона за налозите - текст, който се предлага за анулация.

Отмененият текст гласи: Лицата, които подадат годишната данъчна декларация до 31 март на идната година по електронен път, употребяват отстъпка 5 на 100 върху налога за довнасяне по годишната данъчна декларация, само че не повече от 1000 лева, при изискване че нямат подлежащи на наложително осъществяване обществени отговорности все още на подаване на декларацията и данъкът за довнасяне е импортиран в периода по чл. 67, алинея 5 (т.е. до 30 април на годината, последваща годината на придобиване на прихода.).

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР